Færkervig Grundejerforening

1.hjælp / hjertestartere

I nærheden af vores område er der hjertestartere ved brugsen og ved Damolin - samt en specielt version placeret ved mekanikeren på Hvirpgade – MEN

Hvis uheldet er ude, og man får brug for førstehjælp, skal man ikke spekulere på at hente en hjertestarter – man skal dreje 112 – så vil alarmcentralen kalde et antal 112.hjælpere på Fur, og en af dem vil hente hjertestarteren ved mekanikeren. Og disse hjælpere vil være fremme i løbet af ganske får minutter.
I den tid kan man så om nødvendigt selv give hjerte massage – idet man skal undlade ”at lægge på”, da man fra alarmcentralen vil guide i, hvad man skal gøre.

NB. Det er vigtig at dit hus/grund har tydeligt nummer – så 112.hjælperne kan finde det.

Efterfølgende tekst har vi modtaget fra Region Midtjylland på en forespørgsel om hjertestartere.

Region Midtjylland har et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan kaldes fra AMK-vagtcentralen i situationer, hvor der er ringet 1-1-2 vedr. hjertestop eller mistanke om hjertestop på Fur. Førstehjælperne er frivillige lægmænd, der har fået undervisning i brug af hjertestarter og hjerte-lunge-redning, og deres opgave er at yde førstehjælp, indtil den professionelle hjælp når frem. Der er ca. 15 frivillige tilknyttet korpset på Fur for at øge sandsynligheden for, at en eller flere har mulighed for at "rykke ud". Region Midtjylland har stillet hjertestarteren på Hvirpgade til rådighed for 112-førstehjælperkorpset, som henter den ved udkald og medbringer den til adressen, hvor der er hjertestop/mistanke om hjertestop. Hjertestarteren er ikke registreret på Trygfondens hjemmeside, da personalet på AMK-vagtcentralen kan se den på anden vis i deres IT-system og kalde førstehjælperne.

Hjertestarterens placering er bestemt i samarbejde med Skive Kommune og de frivillige, der er tilknyttet korpset, i forbindelse med opstart af 112-førstehjælperordningen i 2012.