Færkervigs Gæstebog

Her kan du skrive indlæg som du vil dele med de andre grundejere. Du kan også indsætte et billede.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Doris Damm-Jakobsen, d. 23-05-2018
En skøn, skøn pinse med et fantastisk vejr ligger nu bag os.
Det har været en glæde at køre ned gennem "slugten" ved Ivy og Michael, som holder rabatterne så pæne med vedvarende græsslåning og klipning af generende grene, så vi har en pæn nedkørsel til Engelst Skovvej.
Det må glæde alle!
Vi er flere, der håber, at bestyrelsen vil påskønne deres arbejde med et par flasker som tak for indsatsen.
Det fortjener de!

Doris Damm-Jakobsen
E-mail:
Skrevet af Doris og H.C. Damm-Jakobsen, d. 01-05-2018
Ses vi på søndag?

Via en anden grundejerforening og på Furnyt.dk er vi blevet opmærksomme på, at der på søndag den 6.5. er "Strandrensningsdag" på Fur.
En årlig tilbagevendende begivenhed, som vi som sommerhusejere også har gavn af.
Kik ind på Furnyt og få flere oplysninger.
Det er vores klare overbevisning, at det er den naturligste ting, at vi her i Færkervig stiller med hold, biler, trailer, der klarer strandrensningen i "vores" vig, så vi også tager vores ansvar for at holde området pænt.
E-mail:
Skrevet af Ejluf Pedersen, d. 02-04-2018
Hej alle.
Det har på seneste været skrevet lidt om det fantastiske fugleliv på Fur. I dag d 2. April hørte jeg en lyden, fra en ravn i skoven nord for bryghuset. Man kan jo ikke kalde det sang.Jeg kunne kun høre den, men ikke se den. Jeg har ikke før hørt eller set ravne på Fur. Har andre? Er der evt ynglende ravne på Fur?
E-mail:
Skrevet af Doris og H.C. Damm-Jakobsen, d. 08-03-2018
Skønt at læse om de mange bevingede gæster i vores område. Dejligt at I passer godt på dem.
Håber at de også kommer på besøg, når vi får lukket huset op for de kommende dejlige måneder.
Med forårshilsen til alle i området
Doris og hc
PS
I må godt låne uglen, indtil den kommer tilbage til Porsevej og omegn.
E-mail:
Skrevet af Anni Stub, d. 22-02-2018
Lyset er vendt tilbage og vi nyder at være her i den stille tid.
På bare en lille times tid ved morgenbordet har vi set musvåge, husskade, skovskade, stor flagspætte, solsort, bogfinke, musvit, blåmejse, rødhals, gærdesmutte og fuglekonge.
Og i aftes var uglen forbi.
Dejligt.
E-mail:
Skrevet af Doris Damm-Jakobsen, d. 30-11-2017
Ses vi på søndag?

Flere af Furs foreninger og de handlende samt mange virksomheder på øen opfordrer også sommerhusejere til at aflægge Fur et besøg 1. søndag i advent (3.12.) fra 12-16, hvor der jo er Åben Ø.
Det er vores erfaring, at det altid er en dejlig og hyggelig eftermiddag, hvor man løber på hinanden på kryds og tværs og får en lille snak og giver en julehilsen.
De seneste par år har vi været flere sommerhusejere, som kikker ind mange steder. MEN - der er plads til mange flere, og skønt er det, at de ovennævnte gerne ser vores besøg. SÅ, måske ses vi?
Med venlig hilsen
Doris Damm-Jakobsen
E-mail:
Skrevet af H.C. Damm-Jakobsen, d. 18-11-2017
Gode er gratis
Idet jeg ønsker alle grundejere i Færkervig en rigtig god jul og et godt nytår, vil jeg gerne give et godt og gratis råd: TJEK jeres vandmåler (en gang om måneden f.eks.).
Vi har lige mistet 18 års normalforbrug svarende til 550kbm vand, som er løbet ud i jorden et eller andet sted.
Så: kik på "vanduret" jævnligt eller lukker for hovedhanen.
Venlig hilsen
H.C. Damm-Jakobsen
E-mail:
Skrevet af Bente Lund-Laursen, d. 06-11-2017
Projekt etablering af Havtornevej-stien :-)

Kære Birgit og Niels-Jørgen mfl..........

Wauh - sammenhold, overskud, stædighed og sikkert meget andet har resulteret i at stien nu er undervejs. Så flot et arbejde :-)

Tak til jer der har set mulighederne og ikke begrænsningerne. Jeg glæder mig over så fantasiske mennesker er mine naboer/genboer.

Jeg betaler gerne min del at projektet og deltager selvfølgelig i færdiggørelsen af stien (hvis man kan nå det :-) I har vist, at der ikke har været langt fra beslutning til handling :-)
Mange hilsner
Bente Lund-Laursen

E-mail:
Skrevet af Arne Mulvad og Annegrete Poulsen, d. 28-10-2017

Stien ved Havtornvej

Når vi er i vores sommerhus, går vi ture med hunden hver dag. Det er dejligt beroligende at gå i naturen og nyde vejr og stilhed. Det er en fornøjelse, at vi nu kan gå på den nyistandsatte sti ved Havtornevej. Tusind tak til alle de, der, trods mange forhindringer, på frivillig basis har sat stien i stand. Det må have været et stort arbejde. Vi vil gerne tage del i udgifterne og det videre arbejde.
Hunden og vi glæder os over, at der nu er endnu en mulighed for at komme ned til vores skønne vig.

Venlig hilsen
Arne Mulvad og Annegrete Poulsen
E-mail:
Skrevet af Niels-Jørgen Kjeldgård Knudsen, d. 24-10-2017
Status vedrørende Havtornvejstien

På trods af modstand, modgang og diverse forhindringer i den indledende fase i de sidste 1½ år er vi nu godt i gang med at etablere stien i overensstemmelse med den tinglyste udstykningsplan for området af 10.2 1967.

Det har også fysisk været et slidsomt arbejde, men trods alt overkommeligt. Så snart vi fornemmer forårets komme, fortsætter vi arbejdet, så stien kan stå færdig til sommeren.

Flere af de omkringboende grundejere har tilbudt både arbejdsmæssig og økonomisk hjælp til projektet. Det vil vi gerne vende tilbage til, når det bliver forår.

Venlig hilsen på arbejdsgruppens vegne

Niels-Jørgen Kjeldgård Knudsen
(tovholder på projektet)

E-mail:
Skrevet af Doris og H.C. Damm-Jakobsen, d. 22-10-2017
Nye telemaster

Så sker der endelig noget - i uge 44 får vi opsat nye master på Fur.
En opsættes på Imerys areal, og efter ca. 2 uger til at få udstyret i drift, skulle vi gerne i vores område opleve forbedret modtagelse på det mobile bredbånd. Det kan vi vist kun glæde os over!
Venlig hilsen
Doris og H.C. Damm-Jakobsen
PS Den anden mast kommer til at stå på campingpladsen.
Skrevet af Carsten christensen, d. 22-09-2017
Hej alle sammen. Vi er nye ejere af færkerhedevej 12. Fantastisk område som giver vores lille familie på far, mor og to tvillingepiger på knapt 11 år et pusterum fra dagligdagen i daugbjerg. Vi håber på mange hyggelige stunder og en snak på veje og stier når vi møder hinanden.
Vi har for mange år siden haft sommerhus på porsevej 1 og nu er vi tilbage i det fantastiske område. En gang fur, altid fur tror jeg. Håber at vi ses ind imellem.
Mvh
Carsten Christensen
Henriette nørremark Christensen
Nathali og Sabine
E-mail:
Skrevet af Anna Lise Gandrup, d. 17-08-2017
Indlæg fra:
Erik Hansen og Anna Lise Gandrup Engelstskovvej 43
Som ses, er vi ejere af et hus på Engelstskovvej, dermed grundejere i Færker Vig og med tilgang til vandet via ialt 5 stier, ikke nævnt Færkerhedevej, som kun kan til gåes fra vandsiden.
Vi har stor interesse i, at området er til at færdes i for alle.
Derfor er vi med i arbejdsgruppen omkring Havtornevej.
For 10 år siden var vi tovholdere på at få Porsevejstien retmæssigt placeret og forbedret, har ikke efterfølgende fået andet end ros derfor.
Vi har siden da ALDRIG været med til at vedligeholde stien ved Havtornevej, da vi på dette tidspunkt, ved hjælp af Balleby (ejer af grunden der støder op til den retmæssige placerede sti) og Lasse Pedersen, daværende ejer af sommerhus Engelstskovvej 12 og tidligere medlem af bestyrelsen, fik forevist skelpælene, der angiver placeringen af rigtige sti, derfor ville vi ikke udføre arbejde inde på “Jyske Bank`s” grund.
Den daværende bestyrelse var da medvirkende til påkørsel af stabilgrus på “fremmed” grund.
Vores interesse i at hjælpe med “lovliggørelsen” af Havtornevejstien er dog stadig til stede, hvis der kommer et ejerskifte af “Jyske Bank” huset står området måske lige pludselig uden adgang til vandet via denne sti.
Sidste år blev der også på generalforsamlingen talt om stien ved Havtornevej.
Formand (Klode) begyndte selvstændigt at “finde” stien, fældede nogle træer (på Jyske banks grund), kom hen til os og fortalte glad “at nu var det klaret”, Erik og Villy fra Porsevej fulgte med til den "nye" sti.
Det viste sig desværre ikke være den rigtige placering, da Erik kunne fremvise de rigtige skelpæle og havde matrikelkort over stiens placering, Erik, Villy og Klode fik det opmålt og afmærket med snor, flere træer blev derefter fældet på den rigtige placering. Efterfølgende blev der nydt lidt hos os med “fejring” af arbejdet.
MEGET stor er derfor vores undren over den “kovending” Klode har taget omkring stien.
Birgit Knudsens og HC Damm-Jakobsens mail kan vi fuldt tilslutte os, det er så absolut også vores opfattelse af hændelsesforløbet.
Der er kommet en udmelding fra Klode/bestyrelsen som lyder “idet flere udsagn ikke synes rigtige”, dette er en ukonkret beskyldning og kræver næremere udredning, ellers kan det vel kaldes injurier!!
Ligeledes synes Klode/bestyrelsen ikke “Gæstebogen skal være et debat-forum”, vi har vel selv i Færker Vig grunderejerforening ytringsfrihed eller hvad?
Med venlig hilsen Erik Hansen
Anna lise Gandrup Engelstskovvej 43
E-mail:
Skrevet af H.C. Damm-Jakobsen, d. 16-08-2017
Forbløffelse og skuffelse
1 af 3
I lige dele forbløffelse og skuffelse læste jeg igen og igen bestyrelsens mail til medlemmerne dateret 15.8.
Stod der virkelig det, jeg syntes, der stod? Ja, det gjorde der. Vores 6-7 uger nye genvalgte bestyrelse har besluttet ikke at kommentere og diskutere med medlemmerne på foreningens hjemmeside!
Forbløffet, fordi jeg aldrig har været ude for eller hørt om noget lignende i en forening.
Skuffet over, at bestyrelsen virkelig mener at kunne varetage grundejernes interesse ved ikke at kommunikere med dem.
Dette kan betyde, at samtlige temaer, der måtte komme frem på gæstebogen året igennem, indsendes som indkomne forslag til behandling på generalforsamlingen.
Åbenhed og en høj grad af information er i dagens Danmark en af de vigtigste ting for at sikre et godt samfund. Det gælder også i en grundejerforening. F.eks.: hvorfor kan bestyrelsen ikke oplyse om forhandlinger med enkelte grundejere om placering af det ny affaldssystem? Hvad hemmeligt kan der være i det? Hvorfor er kvaset ved Porsevej 6 ikke hentet endnu? Vognmanden kørte forbi (fordi det ikke har været tilmeldt, måske?). Men kvaset fra Havtornvej 1, som blev lagt ud om eftermiddagen efter generalforsamlingen (i øvrigt et godt stykke arbejde) blev hentet efter ganske få dage. Det kan da ikke have været tilmeldt. Mystik er ikke fremmende for et godt samarbejde.
E-mail:
Skrevet af H.C. Damm-Jakobsen, d. 16-08-2017
2
Mht tvivlen om, hvem der skriver sandheden i indlæg om stien (stierne), vil jeg gerne vide, om jeg er omfattet af disse antydninger på baggrund af indholdet i mit indlæg? (jeg kan jo desværre ikke forvente et svar her i gæstebogen).
Hvis ikke jeg er omfattet, kan det kun være Birgit Knudsens fine redegørelse om, hvorledes Birgit har opfattet forløbet. Må jeg understrege, at Birgit er i sin gode ret til at fortælle, hvordan Birgit har følt det. Ingen har nogen som helst ret til at betvivle indholdet af de tre indlæg, ligesom ingen har ret til at fremsætte mere eller mindre perfide antydninger af, at noget af indholdet er på kant med sandheden.
Sandheden har mange facetter og kan fordrejes til meget. F.eks. kan nogen udtrykke en sandhed, men lytteren/læseren hører eller ser noget andet. På generalforsamlingen i år fortalte formanden, at Arne Muldvad havde foreslået, at der skulle bruges RoundUp til at bekæmpe hybenroserne i området. Arne Muldvad var heldigvis til stede og kunne på det kraftigste afvise, at han nogensinde havde givet udtryk for noget sådant! Men sådan havde formanden opfattet Muldvads udsagn en dag, de havde siddet på Muldvads terrasse. Sandheden fik en fordrejning, der ikke var belæg for. På samme generalforsamling blev der under mit punkt om hybenroser oplæst en redegørelse, der gav formanden anledning til bl.a. at understrege, at det aldrig kunne komme på tale at sende store maskiner ned på strandarealet, ligesom der aldrig kunne blive tale om anden form for store indgreb. Jamen, det havde jeg heller aldrig nogen sinde sagt eller foreslået. Ej heller tænkt. Punktet var en forsigtig forespørgsel om, hvorvidt bestyrelsen havde en holdning til Naturstyrelsens opfordring til at bekæmpe hybenrosen overalt. Jeg følte, at jeg fik lagt noget i munden, som kun skulle skræmme alt og alle. Sandheden har mange facetter og kan fordrejes på mange måder. – Jeg vil benytte lejligheden til at fortælle om en hændelse fra sidste år. Vi fik pludselig besøg af formanden hos os på Porsevej. Formanden fortalte, at han var på vej rundt for at sætte sig ind i forholdene her i vores afdeling af foreningens område. Vi gav udtryk for, at det da var en rigtig god idé. Vi fik naturligvis en terrasseøl, og snakken gik lystigt og hyggeligt. Tiden gik, og vi lukkede en øl mere op til os, og kort tid efter kom formandens virkelige ærinde pludseligt frem. Jeg skulle kanøfles, fordi jeg havde taget kontakt til Skive Kommune vedrørende rendeproblematikken. Det foregik på en meget ubehagelig og for mig ydmygende måde. Jeg var fuldstændig uforberedt. Jeg kan ikke efter godt et år citere, men indholdet var klart belærende om, at jeg ikke burde tage kontakt til Skive Kommune som enkeltgrundejer. Det skulle foregå gennem foreningen, eller i det mindste skulle jeg have orienteret formanden inden. Det kunne have forebygget ubehagelige situationer, som f.eks. den, som Marehalmvej 2’s ejer havde været ude for, da han havde henvendt sig på Skive Kommune om det samme emne. Det havde ifølge formanden været ubehageligt og pinligt for ham og en unødvendig ulejlighed, idet han blot havde fået besked på, at der allerede havde været en anden grundejer (undertegnede) om det samme. Den situation for ham kunne have været undgået, hvis jeg havde orienteret formanden, forlød det. – Se, så kontaktede min kone senere Marehalmvej 2 for at høre, hvordan han havde det med den situation og for at forklare, at jeg selvfølgelig ikke havde nogen interesse i at genere ham. Der sker så det, at denne grundejer kan fortælle, at han på ingen måde havde givet udtryk for noget over for formanden, der kunne tolkes, som formanden havde gjort det over for mig. Sandheden har mange facetter.
E-mail: